anasayfa
  hakkımızda
ürünler
  bayilik
  referans
  iletişim
  sss
   

ürünler
 


Regülatör Alırken Nelere Dikkat Etmeli ?




   


Regülatör Güç tespiti



Stabilizatörden beslenecek cihazların toplam gücü hesaplanmalı, motor, UPS gibi başlangıç akımları fazla olan cihazlar göz önüne alınmalı ve özellikle motorların gücü hesaplanırken etiket değerinin üç misli alınmalıdır; ayrıca sisteme ileride bağlanacak cihazlar için pay bırakılmalıdır.

Voltaj regülatörünün kullanım yerinin voltaj özellikleri tespit edilmelidir. (Sürekli düşük gerilim, sürekli yüksek gerilim veya günün belirli saatlerine göre dağılımı gibi)

Regülatörün konumu



Voltaj düzenleyicinin konulacağı yer temiz, tozsuz, havalandırmalı ve giriş panosuna yakın olmalıdır.

Regülatörün özellikleri



a. Giriş gerilim aralığı geniş olmalıdır (160 v- 250 V).

b. Gerilim düzeltme hızı en az 50 Volt/saniye veya daha yüksek olmalıdır; ancak hız artışı yanında salınım riskinin olduğu göz ardı edilmemelidir.

c. Regülatörlerde çok önemli olan koruma düzeni (yüksek ve düşük gerilim) kesinlikle olmalı bu düzeni müşterinin arzusuna bırakan ve bunu ayrı fiyatlandıran çözümler kesinlikle kabul edilmemelidir. Voltaj regülatörü çıkış geriliminin belirli sınırlar dışına çıkması halinde 190 V'un altı veya 245'in üstüne çıkması halinde regülatör çıkışı kesinlikle bir kontaktör tarafından kesilmelidir.

d. Şebeke geriliminin kesilip gelmesi durumunda çıkış gerilimi regülatör tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra devreye girmelidir; aksi takdirde istenmeyen olaylarla karşılaşabilirsiniz.

e. Üç fazli sistemlerde fazlardan birinin kesilmesi durumunda özellikle motor yükü olan yerlerde motor yanmaları sıklıkla gözlenmektedir. Piyasada bulunan faz koruma röleleri yüksüz çalışırken normal işlevini yapmakta fakat yük altında sağlıklı netice vermemektedir. Regülatör satın almalarında faz koruma düzeninin YÜK ALTINDA KORUMA YAPTIĞINDAN emin olunuz.

f. Elektronik kontrol kartının üzerinde bulunan malzemelerin baskı devre üzerinde yazılı olmasına ve hiçbir malzemenin fabrika kodunun malzemeler üzerinden silinmemiş olmasına dikkat ediniz. Bu sizin ileride onarım durumunda imalatçı firmaya bağlı kalmanızı önleyecektir. Baskı devrenin soketli olmasına dikkat ediniz; onarımda kolaylık sağlayacaktır.

Çalışma Prensibi | Ayar Talimatı | Alırken Nelere Dikkat Etmeli türkçe           
english           
  akülü siren
  doküman analiz cihazı
  elektrostatik tozlu iz alma cihazı
  kesintisiz güç kaynağı
  manyeto
  manyeto test cihazı
  ohmmetre
  redresör
regülatör
  su topu ateşleme cihazı